Tuomari heittää Md. opettajan hyväksikäyttötuomiot vedoten huonoon asianajajaan (2023)

Kuunnella

10 min

LahjaArtikla

Marylandin tuomari kumosi entisen Montgomeryn piirikunnan kolmannen luokan opettajan John Vignan vuonna 2017 antamat tuomiot seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja päätti, että hänen asianajajansa suoriutui niin huonosti kuusi vuotta sitten, että Vigna ansaitsee uuden oikeudenkäynnin, koska hän oli hyväillyt viittä oppilasta koulussa.

Nopea, informatiivinen ja kirjoitettu vain paikallisille. Hanki 7 DMV-uutiskirje postilaatikkoosi joka arkipäivä. ArrowRight

Vigna, 56, vapautettiin 100 000 dollarin joukkovelkakirjalainalla. Myös hänen 48 vuoden tuomionsa peruttiin.

"Herra. Vigna on vahvistanut tehottoman avustajan avustajan, mikä edellyttää, että hänen tuomionsa on vapautettava kaikista syistä", Montgomeryn piirikunnan tuomari David Lease kirjoitti 46-sivuisessa tuomiossa tässä kuussa.

Lease oli löydöissään säälimätön ja väitti, että jos Vignan asianajaja olisi puolustanut paremmin, tuomio olisi voinut olla erilainen.

"Todisteet herra Vignan syyllisyydestä eivät olleet ylivoimaisia, ja hänet vapautettiin joistakin syytteistä", Lease kirjoitti. "Ei esitetty mitään fyysistä näyttöä, ja tapaus sai uskottavuutta todistajien, mukaan lukien herra Vignan, uskottavuuteen."

Mainos

Eräässä tuomarin mainitsemassa avainesimerkissä Vignan oikeudenkäynnin asianajaja ei tarkastanut videotallennetta, jossa hänen asiakkaansa tutkijat kuulustelivat. Tämä olisi tehnyt selväksi, että haastattelusta tehdyssä kirjallisessa kopiossa oli merkittäviä virheitä.

"Valtion käyttämä transkriptio oli väärä", Lease sanoi oikeudessa 12. heinäkuuta. "Se oli vain ilmiselvästi vääriä todisteita, jotka esitettiin valamiehistölle."

Tuomarin päätöksestä ei ilmennyt, että syyttäjät olisivat tienneet pöytäkirjan virheistä.

"Oikeudenkäynnin asianajaja ei pystynyt tutkimaan ja valmistelemaan Vignan puolustusta", Vignan uudet asianajajat Isabelle Raquin ja Steve Mercer lisäsivät oikeuden asiakirjoissa, "sitoivat pakottelemattomia virheitä, jotka koskivat kaikkia väitettyjä uhreja, eivät kyenneet haastamaan erikseen jokaisen väitetyn uhrin motiiveja eivätkä käyttäneet hyväkseen heidän erityisiä heikkouksiaan."

Mainos

Vignan johtava oikeudenkäynnin asianajaja vuonna 2017 Thomas Morrow totesi sähköpostissa, että "Olen iloinen, että hänelle myönnettiin uusi oikeudenkäynti ja toivotan hänelle menestystä oikeuden etsimisessä. Mielestäni tuomaristo teki sen väärin ja tuomio oli liiallinen."

Viimeaikaisissa kuulemistilaisuuksissa, joissa haastateltiin hänen työnsä kuusi vuotta sitten, Morrow puhui tarjoamastaan ​​edustuksesta. Yksi Morrowin pääkohdista oikeudenkäynnissä, hän todisti, oli osoittaa, että Vignan luonnollinen persoonallisuus – ulospäinsuuntautunut, hellä, halauksiin annettu – oli tuskin ilkeä.

”Hän oli selvästi koulun suosituin opettaja, ja yksi tavoitteistani tässä tapauksessa oli vahvistaa hänen luonnettaan. Ja hänen hahmonsa on yksilö, joka on hyvin iloinen yksilö", Morrow sanoi oikeudessa.

Vigna, joka opetti Cloverlyn peruskoulussa yli kaksi vuosikymmentä, on pitkään kiistänyt häntä vastaan ​​esitetyt syytökset.

Mainos

Hän joutui oikeuteen vuonna 2017 14 syytteessä seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja muista syytteistä, joihin osallistui viisi valittavaa todistajaa, jotka kertoivat hyväileneensä heitä heidän vaatteiden ulkopuolella koulussa ja usein halaessaan heitä. Valamiehistö tuomitsi Vignan yhdeksästä syyteestä, joihin osallistui neljä todistajaa.

Leasen tuomio ei julistanut Vignaa syyttömäksi, mutta se antaa tilaa uudelle oikeudenkäynnille. Vigna joutuu jälleen oikeuteen statuskonferenssista 1. elokuuta.

Morrow'n ura ulottuu vuoteen 1975, jolloin hän aloitti syyttäjänä ennen siirtymistään puolustustehtäviin. Hän on sittemmin edustanut yli 50 opettajaa, joita syytetään seksuaalirikoksista, ja hän on voittanut useita vapauttavia tuomioita äskettäisen todistuksensa mukaan. Vignan oikeudenkäynnissä Morrow esitti asiakkaansa vastaan ​​esittämät valitukset liioiteltuina tai kuviteltuina, mikä johtui suurelta osin oppilaiden osallistumisesta "hyvä kosketus - huono kosketus" -turvallisuusluokkaan.

Mainos

"He eivät todellakaan ymmärtäneet sanojensa merkitystä", Morrow sanoi uhreista ja lisäsi, että "teoriani [oli], että tämä kaikki tapahtui hyvää tarkoittavista, mutta ehkä harkitsemattomista keskusteluista, joita he kävivät hyvän kosketuksen ja huonon kosketuksen kanssa."

Montgomeryn osavaltion syyttäjänvirasto vastusti Vignan viimeaikaisia ​​pyrkimyksiä saada uusi oikeudenkäynti. Oikeudenkäynnissä syyttäjät sanoivat, että Morrow'n puolustaja antoi Vignalle oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin ja oli selvästi riittävän hyvä, jotta tuomioita ei pitäisi heittää.

"Vaikka jälkikäteen ajatellen voi paljastaa tapoja, joilla asianajaja olisi voinut toimia paremmin, se ei ole standardi tuomion jälkeisen avun myöntämisessä", apulaisvaltion syyttäjä James Dietrich kirjoitti.

Aikaisempi uutisointi: Koulun virkamies shad varoitti Vignaa joutumasta liian lähelle oppilaita.

Montgomeryn piirikunnassa, joka on pitkään ollut ylpeä kouluistaan, Vignaa vastaan ​​esitetyt syytökset olivat erityisen silmiinpistäviä, koska ne toivat esiin aikaisemmat varoitukset, jotka hän oli saanut valvojilta.

Mainos

Vuonna 2008 Vignaa varoitettiin lapsen sopimattomuudesta sylissään. Kolme kuukautta myöhemmin tapahtui samanlainen tapaus oikeuden pöytäkirjojen mukaan. Kolmannen valituksen jälkeen vuonna 2013 hän allekirjoitti lupauksen välttää "kaikkiaan fyysistä kosketusta" opiskelijoiden kanssa.

Kolme vuotta myöhemmin 11-vuotias tyttö kertoi toiselle opettajalle, että Vigna oli koskenut häntä sopimattomasti 18 kuukauden ajan, käytyään kehon turvallisuustunnilla, poliisin oikeuteen jätettyjen syytösten mukaan. Tyttö kertoi toiselle opettajalle, "että herra Vigna sai hänet tuntemaan olonsa epämukavaksi ja kosketti häntä sopimattomasti puristamalla hänen pakaroitaan, kun hän halasi häntä", oikeuden hakemusten mukaan. Toinen opiskelija, myös 11-vuotias, ja ensimmäisen tytön läheinen ystävä esittivät samanlaisia ​​syytöksiä.

Poliisi nosti Vignaa vastaan ​​syytteen molempiin tyttöihin liittyen. Kolme muuta opiskelijaa tai entistä opiskelijaa astui eteenpäin. Kaksi tyttöä syytti Vignaa siitä, että hän "siivosi ruumiinsa vaatteiden päällä avoimessa luokkahuoneessa muiden opiskelijoiden läsnä ollessa", oikeuden asiakirjojen mukaan. Myös 20-vuotias nainen esitti samanlaisia ​​syytöksiä, jotka ovat peräisin noin vuodelta 2002, oikeuden tietojen mukaan.

Aikaisempi uutinen: Vignan vuoden 2017 vakaumus

Syyttäjät saattoivat Vignan oikeuden eteen viiden päivän ajan kesäkuussa 2017.

Mainos

Eräs lapsi sanoi, että opettaja kosketti usein hänen rintaansa, takapuolta ja emätintä kolmannella luokalla vuosina 2014-2015 oikeudenkäynnissä kuultujen todisteiden ja todisteiden mukaan. Joskus kosketus tapahtui hänen työpöytänsä lähellä tai takapöydässä. Joskus hän istui hänen sylissään, kun luokka katsoi elokuvia, mukaan lukien "The Magic School Bus" -jaksot, hän sanoi.

Valamiehistö pohti noin kahdeksan tuntia ennen Vignan tuomitsemista.

"Olen nähnyt monia, monia hyviä ihmisiä tulevan eteeni, jotka ovat tehneet todella pahoja asioita"Ratatuomari David Boyntonsanoi klohänen tuomionsa. "En olisi voinut olla enempää samaa mieltä tapauksen tuomiosta."

Vignan valitukset hylättiin Marylandissa, kuten myös hänen yrityksensä vuonna 2021 saada Yhdysvaltain korkein oikeus tarkastelemaan hänen tapauksensa. Vuonna 2022 Vignan uudet asianajajat hakivat tuomion jälkeistä helpotusta vetoamalla esimerkkeihin hänen saamastaan ​​huonosta asianajajasta. He päättivät esimerkiksi, että Morrow ei tarkistanut videotallennetta Vignasta, jota tutkijat haastattelivat, mikä osoitti hänen kielsään koskeneensa väärin kahteen tyttöön. Vigna sanoi lujasti "ei" kahdesti pudistaen päätään videon mukaan.

Mainos

Silti ulkopuolisen yrityksen tuottamassa tekstissä käytettiin sanoja "hyvin" ja "uh-huh" sanan "ei" sijaan. Oikeudenkäynnin syyttäjät käyttivät kopiota, eivät videota, ja he esittivät hänen väitetyn kiistämättömyytensä - tutkijoiden kuulusteltuina - syyllisen henkilön teoiksi.

"Sopiva vastaus olisi: "En ole koskaan, en koskaan tekisi sellaista", sanoi tuolloinen syyttäjä Danielle Sartwell ja lisäsi: "Hän sanoo: 'öh-huh.' Onko tämä normaali, järkevä vastaus tällaisiin väitteisiin? Hyvät naiset ja herrat, alistuisin, en, jos olette viattomia."

Tuomari Lease moitti Vignan oikeudenkäynnin asianajajaa, koska hän ei tiennyt, mitä video paljasti. Lease totesi myös, että poliisiraportissa, jossa oli yhteenveto kuulusteluista, todettiin Vignan kiistäneen syytökset.

Häntä varoitettiin päästä liian lähelle oppilaita. Mutta tämän Marylandin opettajan annettiin jäädä luokkahuoneeseen.

"Oikeudenkäynnin asianajaja ei vain jättänyt tarkistamatta tallennettua lausuntoa, mutta hän ei myöskään tarkistanut poliisin välikohtausraporttia, joka suoraan kumoaa valtion käyttämän virheellisen pöytäkirjan", Lease kirjoitti. "Oikeudenkäyntiavustaja ei vastustanut virheellisen pöytäkirjan käyttöä."

Mainos

Syyttäjät käyttävät usein kopiot oikeudenkäynneissä. Eikä Leasen päätöksessä mikään kerro, että he tiesivät virheestä. Sartwell, joka on nyt piirituomioistuimen tuomari, kieltäytyi kommentoimasta tuomioistuimen tiedottajan kautta vedoten oikeuslaitoksen politiikkaan, jonka mukaan vireillä olevia tapauksia ei käsitellä tuomioistuimen ulkopuolella.

Aiemmin tänä vuonna oikeuden istunnoissa yksi Vignan uusista asianajajista kuulusteli Sartwellia, joka sanoi, ettei muistanut, katsoiko hän videota vai vertasi sitä pöytäkirjaan.

Entistä Montgomeryn ala-asteen opettajaa vastaan ​​nostettiin lisää syytteitä seksuaalirikoksesta

Oikeusasiakirjoissa osavaltion syyttäjänvirasto totesi, että Vigna kiisti väkivaltaisesti syytökset oikeudenkäynnissä.

"Kerroin kaikille opiskelijoilleni, että rakastan heitä", Vigna kertoi tuomarille oikeuden pöytäkirjojen mukaan. "Uskon, että sinun täytyi rakastaa heitä johtaaksesi heitä, ja jos he tietäisivät sen, he seuraisivat sinua uusiin korkeuksiin akateemisesti ja sosiaalisesti."

"On todistettu", Morrow vastasi, "että toisinaan suutelit opiskelijaa otsalle tai päälaelle tai opiskelija suukoteli sinua poskelle. Tapahtuiko sitä koskaan?"

"Kyllä", Vigna sanoi. "Palaisin takaisin ja syyttäisin siitä italialaista perhettäni."

"Ja liittyikö niihin tapauksiin, joista juuri puhuimme, yritystä käyttää seksuaalisesti hyväksi luokkasi oppilaita?" Morrow kysyi.

"Ei todellakaan", Vigna sanoi.

Mutta Morrow olisi voinut tehdä paljon enemmän, Vignan uudet asianajajat väittivät. Ja Lease oli samaa mieltä suuren osan siitä, mitä he löysivät.

Puutteista Lease sanoi, että se suostui siihen, että syyttäjät voivat tutkia kaikki syytökset yhdessä oikeudenkäynnissä, ei kyseenalaistanut perheenjäsenen todistusta lapsen terveydentilan muutoksista eikä tuoda paikalle asiantuntijatodistajia, jotka olisivat voineet "antaa suoraan valittaneiden todistajien todistusten luotettavuuteen".

Lease huomautti myös, että Vigna ei tarkistanut useiden valittaneiden todistajien videonauhoitettuja haastatteluja. "Tässä tapauksessa on erityisen huolestuttavaa, että oikeudenkäynnin asianajaja ei tarkistanut eri todistajien videolausuntoja", Lease kirjoitti. "Olisi vaikea liioitella näiden lausuntojen merkitystä herra Vignan tapaukselle."

Vapauttaessaan Vignan joukkovelkakirjalainaan Lease asetti ehtoja. Heidän joukossaan Vignan on oikeuden istuntojen mukaan käytettävä GPS-näyttöä, hänellä ei saa olla valvomatonta yhteyttä alaikäisiin ja hänen on pysyttävä poissa Cloverlyn peruskoulusta.

Uuden oikeudenkäynnin mahdollisuus tarkoittaa, että viiden väitetyn uhrin täytyy ehkä todistaa uudelleen.

"Tämä on kauhistuttava tulos", sanoi Montgomeryn piirikunnan vanhempien liittouman johtaja Janis Zink Sartucci, joka on vuosia ajanut opiskelijoiden hyväksikäytön uhreja.

Sartucci raportoi Vignan 2017 oikeudenkäynnistä hänen organisaatiolleen ja sanoi, että häntä vastaan ​​nostettu syyte vaikutti vahvalta. Hän sanoi, että häntä hämmästytti myös neljän nuoren tytön rohkeus, jotka todistivat häntä vastaan ​​avoimessa oikeudessa.

"Nyt ainoa tapa saada tämä mies takaisin vankilaan on saada nämä tytöt - joista osa on nykyisin nuoria naisia ​​- kävelemään oikeussaliin, joka on täynnä hänen kannattajiaan ja kokemaan uudelleen todistamisen aiheuttaman trauman", Sartucci sanoi.

Lisää Dan Morselta

KÄSIN KURATETTU

  • Kaksi vuosikymmentä perheen kidutuksen jälkeen poliisi koputti: "Tiedän kuka sen teki" 11. marraskuuta 2022Kaksi vuosikymmentä perheen kidutuksen jälkeen poliisi koputti: "Tiedän kuka sen teki" 11. marraskuuta 2022
  • Hän keitti isänsä teetä saadakseen 400 000 dollaria kryptovaluuttana. Hänen isänsä heräsi kaksi päivää myöhemmin. 3. helmikuuta 2022Hän keitti isänsä teetä saadakseen 400 000 dollaria kryptovaluuttana. Hänen isänsä heräsi kaksi päivää myöhemmin. 3. helmikuuta 2022
  • Tuomari neuvotteli hiljaa työpaikan syyttäjien kanssa käsitellessään tapauksia 15.4.2023Tuomari neuvotteli hiljaa työpaikan syyttäjien kanssa käsitellessään tapauksia 15.4.2023

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 18/08/2023

Views: 5707

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.