Donald Trump ei ole syyllistynyt tammikuun 6. päivään liittyviin syytteisiin | CNN:n politiikka (2023)

CNN

Entinen presidentti Donald Trump on kiistänyt syyllisyytensäneljä rikossyytettäliittyvät hänen pyrkimyksiinsä kaataa vuoden 2020 presidentinvaalit.

Hänenpidätys ja vangitseminentuli samaan Washington DC:n oikeustaloon, jolla oli suora näkemys 6. tammikuuta 2021 Yhdysvaltain Capitolissa puhjenneesta väkivallasta ja jossa on myös esiintynyt yli 1 000 kapinaan osallistunutta Trumpin kannattajaa.

Entinen presidentti vapautetaan hyvin pienin ehdoin, joihin kuuluu, että hän ei saa kommunikoida kenenkään kanssa, jonka tiedetään olevan asian todistaja, paitsi asianajajan kautta.

Entinen Yhdysvaltain oikeusministeri William Barr puhuu Federalist Societyn kokouksessa 20. syyskuuta 2022 Washington DC:ssä. Win McNamee/Getty Images/File Exclusive: Barr hävittää Trumpin puolustuksen: "Hän tiesi hyvin hävinneensä vaalit"

Asian seuraava istunto pidettiin 28. elokuuta, vain viisi päivää ensimmäisen republikaanien presidentinvaalien keskustelun jälkeen, mikä korostaa poikkeuksellisia aikoja, jolloin vuoden 2024 ehdokkaalla on ennennäkemätön liittovaltion oikeuden aikataulu.

Trump puhui toimittajille ennen kuin nousi koneeseen palatakseen Bedminsteriin, New Jerseyn golfklubilleen, ja sanoi, että syyte on "poliittisen vastustajan vainoaminen". Tämän ei koskaan pitänyt tapahtua Amerikassa."

Torstain historiallinen kohtaus seuraa kahta muuta Trumpin viimeisten kuukausien aikana esiintymistä tuomioistuimessa rikosasioissa: New Yorkin osavaltion syyttäjänviraston nostamat syytteet hänen vuoden 2016 kampanjan vaimennuksen rahasuunnitelmastaan ​​ja liittovaltion syyttäjä Floridassa.erityislakimies Jack Smithon myös johtavassa asemassa väittäen, että Trump on käsitellyt salaisia ​​asiakirjoja väärin.

Toisin kuin muut tapaukset, tämä kuuleminen pidettiin kuitenkin rakennuksessa, joka on ollut keskeinen vastuun kantaja 6. tammikuuta demokratiaa vastaan ​​tehdystä hyökkäyksestä.

Päivä toisensa jälkeen E. Barrett Prettymanin liittovaltion oikeustalo on ollut paikka, jossa tuomarit, syytetyt, asianajajat, todistajat, valamiehistöt ja tuomioistuimen virkamiehet ovat joutuneet pohtimaan jatkuvasti uudelleen kongressia vastaan ​​tehdyn hyökkäyksen merkitystä ja sitä, mikä sen johti.

Se on dynamiikka, joka on painanut tuomari Beryl Howellia, joka äskettäin erosi tehtävästään DC:n käräjäoikeuden päätuomarina,asema, joka asetti hänet johtoonpäättäessään monista etuoikeuskiistoista, jotka lopulta antoivat liittovaltion syyttäjille mahdollisuuden päästä käsiksi tärkeimpiin todisteisiin Smithin tapauksessa

"Juuri tämän oikeustalon ulkopuolella… ovat näkyviä muistutuksia tammikuun 6. päivän mellakosta ja Capitol-hyökkäyksestä", Howell sanoi tammikuussa 2021 mellakoitsijalle antamassaan tuomiossa.

Tuon menettelyn aikana hän korosti, että Capitol-hyökkäys "ei ollut rauhanomainen mielenosoitus", vaan pikemminkin "sadat ihmiset" tulivat Washington DC:hen häiritsemään rauhanomaista vallansiirtoa.

Maksut

Donald Trump ei ole syyllistynyt tammikuun 6. päivään liittyviin syytteisiin | CNN:n politiikka (2)

Videomainosten palaute

Trumpin syytteen purkaminen entisen liittovaltion syyttäjän kanssa

11:01 - Lähde:CNN

Trump on tuominnut meneillään olevan erikoissyyttäjän tutkimuksen ja syytteet poliittisesti motivoituneiksi, koska hän on ehdokas vuoden 2024 GOP:n presidenttiehdokkuuteen.

Häntä syytetään neljällä syytteellä, mukaan lukien salaliitto Yhdysvaltojen huijaamiseksi ja virallisen oikeudenkäynnin estämiseksi – jälkimmäinen syyte, joka on jo onnistuneesti nostettu Capitol-rakennusta rikkoneita mellakoita vastaan.

Toisessa entistä presidenttiä vastaan ​​nostetussa syytteessä syyttäjät luottavat jälleenrakennuksen aikaiseen kansalaisoikeuslakiin, joka kieltää salaliitot riistää henkilöltä hänen oikeudet - tässä tapauksessa "oikeus äänestää ja laskea äänensä".

Trump, erikoissyyttäjä sanoi syytteeseenpanossa, "oli päättänyt pysyä vallassa" hävittyään vuoden 2020 vaalit ja järjesti kuuden syyttelemättömän salaliittolaisen kanssa juonen tulosten kumoamiseksi tammikuun 6. päivään asti.

Komitean puheenjohtaja Rep. Bennie Thompson (D-MS) ja komitean varapuheenjohtaja Rep. Liz Cheney (R-WY) aloittavat Yhdysvaltain edustajainhuoneen komitean viimeisen julkisen kokouksen, joka tutkii 6. tammikuuta Yhdysvaltain Capitol-hyökkäystä Capitol Hillillä Washingtonissa. Yhdysvallat, 19. joulukuuta 2022. REUTERS/Evelyn Hockstein Evelyn Hockstein/Reuters Trumpin uusin syyte toistaa tammikuun 6. päivän komitean havainnot

Syyttäjät väittävät, että Trump käytti hyväkseen tammikuun 6. päivän "kaaosta" ja "väkivaltaa" pitääkseen hengissä heidän pyrkimyksensä kumota vaalitappionsa.

Syyte väittää myös, että Trump ja hänen salaliittolaisensa huijasivat tehokkaasti henkilöitä seitsemästä kohdeosavaltiosta luomaan ja toimittamaan todistukset, joissa he vahvistivat olevansa laillisia äänestäjiä.

Tuomari aikoo määrätä oikeudenkäyntipäivän seuraavassa istunnossa

Syyttäjät vaativat nopeaa oikeudenkäyntiä torstaina pidetyssä istunnossa ja asian etenemistä kuten muutkin tekevät. "Tämä tapaus hyötyy normaalista järjestyksestä, mukaan lukien nopea oikeudenkäynti", syyttäjä Tom Windom sanoi.

Tuomari Moxila Upadhyaya sanoi, että liittovaltion tuomari Tanya Chutkan, joka toimii asian puheenjohtajana, "aikoo asettaa oikeudenkäyntipäivän ensimmäisessä istunnossa 28. elokuuta".

John Lauro, entisen presidentin asianajaja, korosti "valtavia löytöjä", jotka heidän olisi tutkittava ennen oikeudenkäyntipäivän ehdottamista.

"Emme tiedä sen laajuutta", Lauro sanoi valtavasta löydöstä, jota he odottavat tapauksesta. "Meidän täytyy käydä läpi tiedot… jotta voimme käsitellä oikein", kun oikeudenkäyntipäivä pitäisi asettaa.

"Nämä ovat painavia asioita", Lauro sanoi. "Yhdysvalloilla on tietysti ollut kolme ja puoli vuotta aikaa tutkia tätä asiaa. Ja myös joukko agentteja ja lakimiehiä avustaa hallitusta tässä menettelyssä, ja pyydämme vain kunniaanne puolustaa asiakkaamme oikeudenmukaisesti."

Trumpin läsnäolo oikeustalossa on tuntunut

Trump on jo ollut esillä oikeudenkäynneissä mellakoijia vastaan, joiden toiminta tuona päivänä johtui osittain vaalivalheista, jotka ovat taustalla entisen presidentin nyt kohtaamien syytösten taustalla.

Video hänen puheestaan ​​Ellipsissä tammikuun 6. päivänä on toistettu lukuisissa kuulemistilaisuuksissa. Proud Boysia vastaan ​​aloitetussa tapauksessa syyttäjät taistelivat aggressiivisesti näyttääkseen katkelman, jossa entinen presidentti käski äärioikeistoryhmää syyskuun 2020 presidentinvaalikeskustelussa "seisoa taaksepäin ja seisoa vierestä".

Oikeudellisena puolustuksena Capitol-mellakkaiden pyrkimykset kiinnittää toimintansa Trumpiin ovat olleet vähäisiä. Väite on kuitenkin ollut vallitseva mellakan syytettyjen ja heidän perheidensä vaatimuksissa lievyyttä vastaan.

”Isäni nimi ei ollut kaikissa lipuissa, jotka olivat siellä sinä päivänä, joita kaikki kantoivat sinä päivänä. Hän ei ole johtaja"mellakan tytär sanoi kyyneleenviime vuoden tuomiomenettelyssä.

Vastaaja,Guy Reffitt,tuomittiin 87 kuukaudeksi vankeuteen tuotuaan aseen Capitolille mellakan aikana ja uhkaamalla edustajainhuoneen puhemiestä Nancy Pelosia.

Donald Trump ei ole syyllistynyt tammikuun 6. päivään liittyviin syytteisiin | CNN:n politiikka (4)

Video entisen presidentin Trumpin tammikuun 6. päivän puheesta toistetaan Oath Keepersin johtajien oikeudenkäynnissä lokakuussa 2022.

Metropolitan ja US Capitol -poliiseja nähdään säännöllisesti rakennuksessa, usein esiintymässä todistajina. Mellakan uhrit ovat toistuvasti todistaneet vakavista fyysisistä ja henkisistä vammoista, joita he saivat pahoinpitelyn seurauksena.

"Fyysiseni arveni, mustelmani ja haavani ovat parantuneet, mutta henkinen traumani kummittelee minua tähän päivään asti", Metropolitanin poliisi Christopher Owens kertoi tuomioistuimelle ennen useiden Oath Keepers -johtajien tuomitsemista, jotka tuomittiin kapinallisesta salaliitosta ja muista syytteistä.

Jotkut tuomareista itse ovat myös ottaneet kantaa Trumpin rooliin, kun taas hänen kannattajansa, jotka loukkasivat Capitoliä sinä päivänä, ovat toistaiseksi kantaneet suurimmat oikeudelliset seuraukset.

Yhden mellakoitsijan tuomion jälkeenYhdysvaltain piirituomari Reggie Walton sanoi sen"demokratiamme on vaikeuksissa, koska valitettavasti meillä on mielestäni entisen presidentin kaltaisia ​​sarlataaneja, jotka eivät välitä demokratiasta ja välittävät vain vallasta."

Syytetty Dustin Thompson todisti, että hänestä tuntui kuin hän menisi Capitolille Trumpin ohjeiden mukaan.

"Jos presidentti antaa sinulle melkein käskyn tehdä jotain, tunsin velvollisuudekseni tehdä se", Thompson sanoi.

Toinen tuomari, Royce Lamberth, totesi äskettäin mellakoitsija Alan Hostetterin syyllistyneen virallisen oikeudenkäynnin estämiseen – yksi Trumpin nyt kohtaamista syytöksistä – osittain siksi, että Hostetter näytteli vähäistä johtajuutta väkijoukossa sinä päivänä huutaen härkätorveen kannustaakseen väkijoukko.

"Yksikään tämän maan järkevä kansalainen, varsinkaan sellainen, jolla on kahden vuosikymmenen kokemus lainvalvontatehtävistä, ei olisi voinut uskoa, että on laillista käyttää joukkoväkivaltaa kongressin yhteisen istunnon estämiseksi", tuomari sanoi.

Aläpinäkyvä lähestymistapa siihenTrumpin tapauksen pian ottava Chutkan on Capitol-mellakkamenettelyssä uskonut, että syytettyjen rangaistuksen pitäisi olla pelote kaikelle käytökselle, jolla pyritään horjuttamaan tulevia vaaleja, mukaan lukien vuonna 2024.

Tämä usko voi olla esteenä Trumpin pyrkimyksille lykätä oikeudenkäyntiä hänen tapauksessaan siihen asti, kun äänestäjät ovat menossa vaaleihin ensi vuonna, kuten hänen asianajajansa ovat yrittäneet tehdä turvaluokiteltujen asiakirjojen tapauksessa.

Tuomari Tanya Chutkan Shane McCoy/USA:n marsalkat Trumpin tapaukseen määrätty tuomari sanoi aiemmin, että "maa seuraa, mitä seurauksia sillä on" tammikuun 6.

Jotkut tuomareista ovat tuominneet rikoksesta syytetyt pitkiin koeajoihin pitääkseen heidät oikeusjärjestelmän sisällä seuraavien vaalien jälkeen. Chutkanin tuomiot tammikuun 6. päivän mellakoille erottuvat kuitenkin erityisen ankarina käräjäoikeuden joukossa oikeusministeriön toimittamien tietojen mukaan. Jokainen kolmesta kymmenestä hänen tuomitsemastaan ​​Capitol-mellakoitsijasta sai vankeusrangaistuksen, vaikka syyttäjät eivät sitä pyytäneet

"Maa seuraa nähdäkseen, mitä seurauksia on sellaiselle, jota ei ole koskaan ennen tapahtunut maassa", Chutkan sanoi lokakuussa 2021 annetussa tuomiossa.

Hän huomautti, että tuossa asiassa vastaaja "ei mennyt Yhdysvaltojen Capitoliin rakkaudesta maatamme kohtaan. … Hän meni yhdelle miehelle.”

Tämä tarina on päivitetty lisäkehityksellä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 18/07/2023

Views: 6405

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.